תונרי פיצה
תנורי פיצה עולם של ריח ומרקם עסיסי
לעיתים בבואנו למסעדה אם הילדים, נזמין פיצה עסיסית נוטפת שכבת גבינה צהובה ורסק עגבניות אדום. עם טיבול כמו שצריך, ושלל תוספות. אך אכזבה, הפיצה שקבלנו לא בעלת הטעם והמרקם המיוחד. למעשה מה שעושה את ההבדל בין פיצה בינונית, לפיצה איטלקית נמוכה בפה - זה תנור הפיצה!
תנור מסוע – הוא התנור הפיצה הקלאסי, מופעל על ידי חשמל או גז. כך יוצאת פיצה עשויה היטיב גם כאשר המפעיל, אינו מקצועי יתר על המידה. בתנור זה ניתן לאפות כמה מנות בעת ובעונה אחת, תוך כדי שהמנה המוכנה, מונעת אוטומטית לנקודת היציאה של התנור. רשתות פיצה הגדולות כגון: דומינוס פיצה ופיצה האט נהוגות להשתמש בתנור זה. מחיר התנור יקר ולא זול ולכן יש רבים מבעלי המסעדות או הפיצריות שמוותרים.
"הטאבון היה בשימוש במזרח התיכון כתנור משפחתי של הכפר או השכונה, ומסעדות מזרחיות רבות מאמצות את הטאבון כדי לתת תחושה של מאכלים מבית אמא, מן נוסטלגיה כזאת."
תנור תאים – מופעל על ידי חשמל או גז. מכיל בתוכו אבני שאמוט על מנת לאגור חום ולתת תחושה של תנור אבן אמיתי. המחיר לא יקר מאד ומתאים לתפריטים מגוונים כגון לחמים חצי אפויים, פוקצ'ות, ירקות. האבן נוגעת במאפה ותורמת לטעמו המיוחד והפריך. וזה גם בריא יותר. על מנת להפעילו צריך מומחה שמבין בפיצות ומאפים.
טאבון – לא לחינם מסעדות מפרסמות כי המאכלים שלהם עשויים על גבי "טאבון". טאבון הינו תנור עשוי חמר. בנוי כחרוט קטום, עם פתח בתחתית אשר נועד להדלקת האש. הטאבון היה בשימוש במזרח התיכון כתנור משפחתי של הכפר או השכונה, ומסעדות מזרחיות רבות מאמצות את הטאבון כדי לתת תחושה של מאכלים מבית אמא, מן נוסטלגיה כזאת. יש צורך ברמת מקצועיות גבוהה על מנת להפעילו כראוי. ניתן להפעילו בעץ או בגז או שילוב של השניים. זמן האפייה של פיצה תיקח דקה בלבד! מה שמבטיח שהלקוח לא יאלץ להמתין והפיצה תוגש מלאה ניחוחות עם הטעם האמתי של פיצה איטלקית. ישנם חובבנים אשר מנסים לייצר ולחכות את תנורי הטאבון המקצועיים, אז לא כדאי לקחת סיכון. שווה לבדוק האם מדובר ביצרן בעל מוניטין בשוק.
הוט פוינט – אנו מהיבואנים הגדולים בארץ לציוד למסעדות. רבים המעוניינים לפתוח מסעדה/פיצרייה/ או לרכוש
ציוד למטבח המקצועי באים לרכוש אצלנו. וליהנות ממגוון הציוד האיכותי – ישירות מהיבואן ומיעוץ המקצועי שלנו. תמיד לשירותכם.